Krullen kapper

Inmiddels dragen steeds meer mensen over de hele wereld hun natuurlijke krullen. Eindelijk hoef je je niet meer te schamen voor je pluizenbol, want wees eerlijk, iedereen (met krullen) weet hoe moeilijk het kan zijn om je haar in model te brengen en houden. Kappers bezoekjes waar je verdrietig de deur uit loopt omdat het weer absoluut niet is wat je wilde, borstels die spontaan afbreken in je haar en honderden euro’s aan producten die je maar een keer hebt gebruikt. Eindelijk is daar een einde aan gekomen. De kennis over krullen wordt veel meer gedeeld en er zijn ontzettend veel forums waar je uren kan lezen over wat het beste kan zijn voor jouw haar. Maar de basis, de vorm van jouw haar, is dan wel ontzettend belangrijk. Je kan ervoor kiezen om alleen jezelf, je moeder of je beste vriend met een schaar te vertrouwen, maar inmiddels zijn er echt professionals die verstand hebben van krullen en dat zoveel mogelijk willen delen.

Toen de eigenaresse van Studio Glow, Marjolijn, steeds meer interesse kreeg in verzorging en uiterlijk besloot zij de kappersopleiding te volgen. Hier begon zij met het leren over krullen. Allemaal in eigen tijd want helaas is er op de kappersschool weinig kennis over krullend haar en zelf had ze nog steeds moeite met haar eigen lokken. Na jarenlange training, veel oefenen en tig modellen heeft zij een eigen knip-techniek ontwikkeld. Wij merken dat de techniek goed aanpasbaar is, voor iedereen op maat gemaakt, waardoor al ontzettend veel klanten tevreden de deur uit liepen en speciaal terug komen voor deze behandelingen. Deze speciale techniek leert Marjolijn natuurlijk ook aan de krulspecialisten bij Studio Glow. Daarnaast volgen wij vaak trainingen om nog meer te leren en op de hoogte te blijven van alles wat er speelt.

Ons doel is om iedereen in de toekomst met trots hun eigen krullen te laten dragen! 

Producten

Wij werken met verschillende merken. Onze toppers voor krullen zijn Pretty Curly Girl, Curly Secret, Ecru New York, Eleven Australia en Olaplex

Wij experimenteren dagelijks met nieuwe combinaties en proberen vaak nieuwe producten uit. Een aantal lijnen zijn CG-proof, mocht je deze methode volgen. Wij vinden het heel belangrijk om te bekijken wat jouw haar precies nodig heeft.

Natuurlijk mag je ook je eigen favoriete producten meenemen naar de salon, of kan je je favoriete combi bij ons kopen voor in je eigen badkamer.

Welke stylist?

Iedere kapster heeft een eigen manier van knippen, dat heb je vast wel eens gemerkt. Met onze unieke ‘handtekeningen’ kunnen wij allerlei klanten blij maken. Wil je weten wie het best bij jou past? 

Dénisha is fan van krullen met veel volume, the bigger the better. Hou jij ook van super veel lagen en een uitgewerkte coupe? Ga dan eens langs bij haar. Ook geeft zij 1 op 1 trainingen om je eigen haar te leren kennen en stylen. Dénisha heeft een Certificaat behaald bij @xsara.do.my.hair.

Anouk  Houd van perfectie, gedefinieerde krullen in een prachtige vorm die bij jouw gezicht past. Ook voor het kleuren van jouw krullen ben je bij haar op de juiste plek.

Wendy heeft al jaren lange ervaring en sinds kort ook een specialiteit in het knippen van krullen. Wil jij een hele nieuwe coupe? Graag denkt zij met jou mee wat het best past bij de vorm van jouw gezicht. Wendy  heeft een Certificaat behaald bij @xsara.do.my.hair.

Marjolijn houd van prachtige gedefinieerde krullen met veel glans en zo min mogelijk pluis. Ook is zij een ster in het vormen van Black hair. 

Geschikt voor mij?

Twijfel je of deze behandeling iets voor jou is? Iedereen die ook maar een beetje slag in het haar heeft kan deze vorm van knippen en stylen goed hebben. Wij krijgen dagelijks te horen dat jullie haar nog nooit zo goed in de krul heeft gezeten en dat jullie dit niet hadden verwacht. Dus heb jij slag, krullen, kroes of iets er tussen in? Dan is het echt een goed idee om eens bij een krullen specialist langs te gaan.  

Heb je echt steil haar? Dan hebben we natuurlijk ook plek voor jou. Boek dan een heerlijke knip of kleurbehandeling om jouw coupe op te frissen. 

Permanenten of Keratine behandelingen doen wij niet in onze salon. 

Oke, je weet het nu zeker. Je gaat een afsrpraak maken. Wat moet je doen? Eigenlijk is het heel simpel. Bekijk online of er een moment is voor jouw gewenste afspraak. Wanneer dat gelukt is, gaan we door naar de volgende stap. Je zorgt ervoor dat je haar zit zoals je normaal ook je krullen draagt. Zo kunnen wij goed bekijken hoe jouw haar valt wanneer jij het doet en heb je geen rare knikjes van elastieken waardoor wij per pluk kunnen kijken hoe we het gaan knippen. Dus: stylen als normaal, er mag zeker product inzitten en een refresh op de dag zelf is aan te raden als het een beetje verpieterd is. Vervolgens kom je bij ons in de salon en vertellen wij hoe wij jouw haar gaan aanpakken. Dat kan elke keer toch net iets anders zijn, omdat dat ligt aan de valling, kwaliteit en wens van jouw haar. Daarna kan je genieten van een verse coupe. Soms kan je haar 'in shock' zijn vlak na het knippen. Dit komt vaak door de zwaarte die wordt weggeknipt. Na ongeveer 2 weken zal het dan een stuk beter gaan.

Ons advies is om met kort haar om de 6 tot 8 weken te komen om het bij te laten knippen, met middel lang haar rond de 2 a 3 maanden en extra lang haar en haar wat je echt wil laten groeien ongeveer om de 4 a 5 maanden te komen voor een knipbeurt. Ga je op vakantie, zwem je veel of gebruik je veel hitte en/of kleuringen in het haar is het waarschijnlijk eerder nodig dan de adviezen. Wij vinden gezond haar heel belangrijk en willen dit zo veel mogelijk behouden. Het is zonde wanneer je een langere coupe wil maar er moet 20 cm af omdat het zo lang niet geknipt is dat het niet meer krult.

Heb je nog vragen? Bel of mail dan gerust. Een appje sturen mag ook altijd.

Maak een afspraak